Mange virksomheder har ikke tradition for at give gaver eller fejre deres medarbejdere på deres fødselsdag, hvilket er en skam for de mange medarbejdere, der hver dag giver en stærk indsats for virksomheden. Og en fødselsdagsgave er helt sikkert et godt værktøj i kampen for at få alle medarbejdere til at føle sig anerkendte og værdsatte af ledelsen.

Mange gange skal der ikke ret meget til. Det er selvfølgelig noget andet med runde fødselsdage og jubilæer, men her får du alligevel inspiration til tre nemme gaver, du kan give dine medarbejdere, når de fylder år.

Merchandise med firmalogo

Vil du gå den helt nemme – og billige – vej, er merchandise med et logo oplagt. Det kunne for eksempel være paraplyer med firmalogo, eller det kunne være en kop, en termoflaske eller måske en proptrækker med logo. De er alle praktiske gaver, som medarbejderen vil kunne bruge i hverdagen, og derudover er det ting, som du kan bestille hjem i mængder og give ud til både medarbejdere og kunder.

På den måde er der mange penge at spare, og økonomien vil ikke stå i vejen for fejringen af dine ansatte. Disse merchandise-gaver tjener også som en effektiv brandingstrategi og styrker virksomhedens synlighed, da de bæres eller bruges i forskellige sammenhænge og hverdagssituationer.

Blomster og en personlig hilsen – den evige klassiker

Nej, en buket blomster er måske ikke særligt opfindsomt, når det kommer til en fødselsdagsgave fra virksomheden. Men det skal nævnes alligevel, for det er et oplagt valg, der er både nemt, prisvenligt, og som mange ansatte vil blive glade for. Vil du oppe indsatsen lidt, kan du tilføje et personligt kort. Gerne håndskrevet.

Det vil om noget gøre et indtryk på fødselaren, især hvis du kan formå at skrive om, hvordan de bidrager positivt til virksomheden, og hvor værdsatte de er. Er du skeptisk over gaven, så tænk, hvor meget en lille gestus vil gøre for arbejdsglæden overalt på arbejdspladsen. Det er godt for fastholdelsen af dine ansatte. 

Vend op og ned på kageordningen

Det er ofte kutyme, at det er medarbejderen, som har fødselsdag, der tager kage med på kontoret. Men hvad med at vende kagepolitikken på hovedet? Især i mindre virksomheder med få medarbejdere, kræver det ikke meget at købe kage med til alle, når en medarbejder har fødselsdag.

Når det ikke er medarbejderen med fødselsdag, der står for det, vil det helt sikkert få dem til at føle sig set og værdsat på arbejdspladsen – og se det som en sød gave at modtage. Og hvem har ikke nok at se til op til sin fødselsdag uden også at skulle bage kage til kollegerne?