Julen er en periode hvert år, som er enormt domineret af traditioner. I december måned er hver dag lidt af en fest, og mange dage i løbet af december er også særlige mærkedage som advent og Luciadag.

Det er ret så skønt, for i hele denne periode er store dele af det danske land i undtagelsestilstand på den helt vildt gode måde. Vi giver os selv lov til at fordybe os i hygge, familie og god mad, og der er en stemning af kærlighed og ro, som sjældent eksisterer på andre tidspunkter af året.

Nogle mennesker har også fødselsdag i julen

Fordi der sker så meget i juletiden, har vi en tendens til at glemme, at hverdagen samtidig også går sin helt normale gang. Det vil sige med arbejde, weekender, forpligtelser og ikke mindst fødselsdage. For der er rigtig mange mennesker, der har fødselsdag i juleperioden – og der er også nogle, som har fødselsdag lige omkring juleaftensdag.

For disse mennesker er fødselsdagen ikke altid som den er for os andre. Kender du nogle, som har fødselsdag i julen, så kan du med fordel læse med her for at blive lidt mere oplyst.

Derfor er det vigtigt at fejre fødselsdag

Lad os først kigge lidt på, hvad det at have fødselsdag egentlig betyder for den almindelige dansker. En fødselsdag er jo egentlig bare en dag som mange andre, og vi mærker jo ikke fysisk at det er den dag, hvor vi er blevet født.

Alligevel har fødselsdagen en enorm symbolsk betydning. Det er den dag om året, hvor vi oplever at der er fokus på os som individ, og hvor vi får en masse opmærksomhed og kærlighed. Noget som vi alle har brug for på det helt fundamentalt plan som mennesker.

Det kan være hårdt at have fødselsdag i julen

Desværre er det ikke altid den oplevelse som folk, der har fødselsdag i julen, oplever. Hvis du tænker over det har du nok lagt mærke til, at den person du kender, ikke altid bliver fejret i samme stil som folk, der har fødselsdag på andre tidspunkter.

For der sker så meget i julen, at mange af os simpelthen ikke har overskud til samtidig også at fejre fødselsdage. Vi skal allerede til en masse arrangementer på arbejdet og med familien, og det er få som har lyst til endnu en fejring som tager tid og energi.

Alle har ret til en god fødselsdag

Men folk som har fødselsdag i julen, fortjener også at blive fejret behørigt og med samme energi som alle andre. Og selvom det kan være svært, så har du som familiemedlem eller ven et ansvar for at sørge for, at dette kommer til at ske.

Der er mange måder, du kan gøre noget for den person, der har fødselsdag i julen på. Det behøver ikke være den helt klassiske fødselsdagstur, men det skal stadig være noget, som har noget med personen at gøre. Og det må meget gerne være så lidt julet som overhovedet muligt.

Giv gode og personlige gaver

Det fantastiske ved en fødselsdag er ofte, at man får nogle meget gennemtænkte og personlige gaver. Når man skal til fødselsdag hos en person i juletiden, skal du huske at lægge samme energi bag gaverne, om du normalt ville gøre.

Lad derfor være med bare at købe det første det bedste. Tænk over vedkommendes personlighed, stil og ønsker. Lad dig ikke trætte af, at du samtidig skal ud og købe julegaver til en masse andre – inklusiv det glade fødselsdagsbarn.

Hold en julefri dag

Når man skal fejre en fødselar i juletiden, kan man nemt komme til at forfalde til den nemme løsning; nemlig at fejre personen på julevis. Så kan man bruge de småkager, den gløgg og den julemusik, som man alligevel har fremme allerede.

Men det er bedre at gå helt væk fra juletemaet her. For personen, du kender, er garanteret allerede super træt af, at fødselsdagen altid forsvinder i jul. Skal der være et tema, så bør du derfor vælge et helt andet. Eller lad være med at lave et tema, og holde en helt normal fødselsdag med boller og kage og masser af gode gaver.