Børnefødselsdage er for mange en begivenhed, man har det en smule ambivalent med. Det er både en glædens dag, hvor ens kære guldklump bliver et år ældre og en dag, man ser frem til med både stolthed og glæde. Samtidig vil man selvfølgelig være sikker på, at dagen bliver god og speciel.

På den anden side er tanken om forberedelse, logistik og op mod 20 skrigende børn på det, der ellers skulle have været en afslappende søndag relativt utiltrækkende.

Heldigvis er der råd at hente til en problemfri og god børnefødselsdag.

Det første, der skal afklares, er, hvad børnene skal spise. Mulighederne er mange, og samtidig vil man være sikker på, at der er noget, alle kan lide. Heldigvis er maden langt fra det vigtigste til en børnefødselsdag, og ofte vil børnene have svært ved at kunne sidde stille og koncentrere sig særligt længe om maden.

Derfor anbefaler vi, at du gør det nemt for dig selv ved at lave noget, der både er nemt, lækkert, og som kan tilberedes i forvejen. Her er pizza, pølsehorn og pizzasnegle en sikker vinder. Ikke alene er det relativt nemt at lave; det kan også tilberedes i forvejen og skal blot varmes lige før spisning. Langt de fleste børn synes, det er lækkert, og samtidig er det muligt at lave varianter uden svinekød, kød osv.

Underholdning er ikke altid nødvendigt til børnefødselsdage. Børn er gode til at underholde hinanden og være kreative, når de mødes hele klassen. Hvis du vil være sikker på, at de ikke keder sig, kan du forberede nogle lege, hvis det skulle blive nødvendigt.

Her er nogle gode bud på sjove, nemme og hyggelige lege, alle kan være med til:

  • Stoleleg

Klassisk leg, der altid er en sikker vinder. Det eneste, det kræver, er stole og musik. Hvis I er 10 personer, stiller man blot 9 stole i en cirkel eller række. Efter 20-25 sekunder stopper man så musikken, og alle skal finde en stol. Den, der ikke sidder på en stol, er ude af legen. I takt med at der ryger et barn ud af legen, fjernes en stol, og sådan fortsættes det, indtil der kun er en, der sidder ned.

  • Smagsprøver

Giv børnene bind for øjnene og sæt en række drikke- og madvarer op, og lad dem gætte sig frem til, hvad det er.

  • Ballondans

Bind en ballon om foden på alle børnene. Herefter går det i al sin simpelhed ud på, at de skal trampe hinandens balloner i stykker, samtidig med at de skal undgå, at deres egen bliver sprængt.

Sådan forbereder du dig bedst til en børne-invadering af dit hjem

  • Forbered alt det mad, du overhovedet kan. Der er intet værre end at være stresset over at skulle stå i køkkenet, samtidig med at man skal holde styr på alle gæsterne. Alt hvad der kan gøres, et par dage eller dagen før, bør du ordne mindst dagen før.
  • Forbered huset. Fyld badeværelset med håndklæder, sæbe, en skammel osv. Tøm bryggerset eller entreen for jeres egne sko og jakker, så der er plads til gæsternes. Forsøg så vidt muligt at fjerne dyre og vigtige genstande, der nemt kan falde ned og gå i stykker.
  • Hold borddækningen simpel. Det gør det både nemmere for jer, når der skal dækkes op, og det giver mindre oprydning efter. I kan med fordel opstille bordplan ved at skrive navn på gæsternes glas. Derved undgår I konflikter om, hvor folk skal sidde, samtidig med at der ikke opstår forvirring om, hvilket glas der tilhører hvem.

Hvis du følger denne guide, er du godt på vej til at afholde en fødselsdag, der er en fornøjelse for børn såvel som voksne.

Tak til Danishskincare.dk

Ovenstående artikel er udarbejdet med hjælp fra danishskincare.dk, der blandt andet leverer hudplejeprodukter imod hudorme og lignende. Tusind tak for hjælpen!