Et af årets største dage for et barn er fødselsdagen. Den er lig med glæde, gaver og en kagemand. Efter den store dag planlægger mange forældre sammen med barnet at holde en børnefødselsdag for barnet og vennerne. Her kan det ofte være svært at komme på ideer til børnefødselsdagen.

Skal man mon planlægge en stor skattejagt i haven, hvor børnene kan finde frem til den store skattekiste med slik? Eller skulle man bevæge sig ud i at leje en stor hoppeborg, som børnene kan hoppe rundt i? I denne artikel vil vi komme ind på lidt festlige indslag til børnefødselsdagen.

Sjove indslag til børnefødselsdagen

Når man skal planlægge børnefødselsdagen, så har barnet ofte et hav af ideer til hvordan den skal foregå. Her kan man starte med at lytte med, for at få en ide om hvordan barnet ønsker, at dagen skal forløbe. Dertil kan du spørge de andre forældre hvad de har gjort, for at gøre børnefødselsdagen til en sjov og god oplevelse.

Her kan du fx spørge ind til hvad de har fået at spise og drikke. Herefter kan du komme ind på de forskellige festlige indslag, som de har brugt ved deres børns børnefødselsdage.

Måske du kan genbruge disse festlige indslag, eller måske skal du eksperimentere lidt i forhold til den sidste børnefødselsdag. Det kan dog være svært, at være innovativ i netop dette tilfælde, men man kommer rigtig langt med en god portion fantasi.

Som nævnt tidligere kan det at leje udstyr være en god mulighed. Her kan du typiske find alt til børnefødselsdagen på nettet eller hos en lokal forhandler. Hvad enten du bor i Randers, Silkeborg, Århus eller et helt andet sted, så er det muligt at leje udstyr.

En hoppeborg er et rigtig godt eksempel, da det generelt altid er en sikker vinder til børnefødselsdage. En hoppeborg findes i mange forskellige former og størrelser. Tilmed kan man være sikker på, at børnene er underholdt i mange timer. Så skal man bare have fundet festmenuen.

Hvad skal man servere til en børnefødselsdag?

En god gammeldags børnefødseldagsmenu forbinder man ofte med boller, varm kakao og en kagemand/lagkage. Det er typisk noget alle børn kan lide, men måske ønsker du at dit barns børnefødselsdag skal skille sig lidt ud. Her har mange forældre ofte haft succes med at servere et par forskellige slags is.

Hvis du vil skabe store smil hos børnene, så kan du vælge at leje en ismaskine, og så ellers have flere forskellige slags topping klar.  Her kan du fx købe lidt M&M’s, karamelsauce, chokoladesauce, frugt og meget andet. Dette er et sikkert hit hos børnene.

Et andet sikkert hit hos børnene er slikposer. Her kan du være innovativ, og børnene vil elske at få en slikpose til børnefødselsdagen. Vi håber at denne lille artikel har givet dig lidt inspiration til dit barns børnefødselsdag. Der findes rigtig mange sjove indslag til en børnefødselsdag, og ofte er det kun fantasien som sætter grænser.

Måske vælger du at leje en hoppeborg og ismaskine til børnefødselsdagen. Måske laver du en skattejagt og hjemmelavede slikposer sammen med dit barn. Måske laver du noget helt tredje til den festlige anledning.