Som børnefamilie er der særligt 4 datoer om året, der gør det en smule sjovere at have børn. En gang i kvartalet tikker der nemlig børnepenge ind på kontoen og dermed en portion ekstra mønter, der kan bruges på det tøj eller de sko børnene mangler.  I nogle familier sættes pengene ind på børnenes opsparinger og andre lader pengene indgå som en del af det samlede budget.

De fleste bruger dem dog på tøj, sko og udstyr til børnene – og gaver. Det er dog ikke altid ankomsten af børnepengene falder sammen med, at der skal en fødselsdagsgave i den dyrere ende af skalaen til.

Betal fødselsdagsgaverne med jeres børnepenge

Heldigvis findes der masser af butikker online, som tilbyder såkaldt børnepengekredit. Her kan man du leveret dine varer nu – men butikken venter med at trække beløbet fra dankortet, indtil der kommer børnepenge ind på kontoen næste gang. De fleste steder er det endda gratis. Der er dermed ikke tale om et lån, men blot udskydning af betalingen.

www.boernepengekredit.dk kan du finde en liste over alle webshops, som sælger legetøj og samtidig tilbyder betaling med børnepengene.

Fødselsdagsgavernes top 5

De fleste børn ved godt, hvad de ønsker sig i fødselsdagsgave. Ofte er det noget, de har set i en reklame på Nickelodeon eller Disney Channel – og fordi der hele tiden kommer nye ting til, kan barnet nemt ændre sine ønsker undervejs. Man kan også opleve, at legeværdien i de pågældende ønsker slet ikke var så høj, som børnene troede, hvormed man ender med at have brugt en masse penge på noget, barnet kun leger med få gange.

Vil du gerne undgå dette, kan du med fordel vælge nogle af de gaver, der næsten altid hitter – eller som minimum har en god gensalgsværdi senere, hvis barnet en dag ikke gider lege med det mere.

1. bObles tumledyr

De populære skumdyr kan bruges både som møbler og motorisk legetøj – og så er de flotte og passer ind i enhver indretning. Faktisk er de så fine, at mange har dem stående i stuen. bObles er i øvrigt sjove og anvendelige for børn i alle aldre. Men jo tidligere du anskaffer dem, jo længere tid har børnene naturligvis glæde af dem. De kan stort set ikke gå i stykker, er nemme at rengøre og så kan de også holde til vægten fra en voksen.

2. LEGO

Her er tale om en klassiker, der aldrig går af mode. Især fordi der hele tiden kommer nye sæt til, så man altid kan finde noget, det passer til barnet: Lille eller stor, dreng eller pige. LEGO holder desuden nærmest for evigt og der er derfor tale om en gave for livet.

3. Playmobil

Playmobil er lige så alment og holdbart som LEGO, men i mange familier er det ofte dette eller LEGO, der samles på. Det er der dog ingen grund til. Der er masser af plads i børnenes legeunivers til begge dele. Der lanceres jævnligt nye sæt til både piger og drenge.

4. Bruder

De populære køretøjer fra Bruder er både af høj kvalitet og nøjatige modeller af de rigtige af slagsen. Her er både landbrugsmaskiner som traktorer og mejetærskere, vejmaskiner som kranbiler og betonblandere samt lastbiler og udrykningskøretøjer.

5. BRIO

De populære BRIO-tog er også altid en god gaveidé. Her kan samles et utal af mindre sæt, som kan bygges sammen med hinanden og her er derfor tale om et kontinuerligt gaveønske for alle togglade drenge og piger.

Har du brug for flere gaveidéer til børnene, er der masser af ideer til andre legetøjsgaver på Gaveinspiration.dk.