Fødselsdag i Danmark: Boller og lagkage – varm kakao. Det kan selvfølgelig også noget, men fødselsdage bør være festdage. Alt efter gæstelisten er det dog nødvendigt at overveje, hvor ”festligt” det bør være. Røg, lys og DJ er måske ikke passende, hvis det er ens bedsteforældre, der kigger forbi. Men skal der være fest, så skal det være en fest, man ikke lige glemmer. I denne artikel giver vi dig nogle tips og tricks til, hvordan du kan sætte gang i fødselsdagsfesten og gøre det til en fest, som dine gæster ikke glemmer lige foreløbig.

Det starter med invitationerne

Fødselsdagsinvitationer er noget, som mange undervurderer betydningen af. I vores moderne tidsalder er det blevet mere eller mindre standard, at man opretter en begivenhed på Facebook og inviterer folk den vej, men det er bare ikke lige så personligt, på samme måde som hvis man skriver “tillykke” i en sms i stedet for at sende et fødselsdagskort. Undervurder derfor ikke effekten af en personlig indbydelse til festen.

Sørg for at pynte ordentligt op

I Danmark elsker vi vores flag, og Dannebrog skal selvfølgelig være dominerende i lokalet, men det bør ikke være den eneste form for pynt. Røde og hvide balloner, guirlander og andet kan være med til at gøre lokalet mere festligt og skabe en forventning hos dine gæster. Overvej eventuelt et tema. Det kan være alt lige fra 80’erne til casino.netbet.com/dk/  – kun din fantasi sætter grænsen for, hvilket tema du kan bruge til festen.

Hvad skal gæsterne spise?

Fødselsdagsboller og lagkage er synonymt med fødselsdagsfester, men er noget vi alle har fået rigeligt af. Prøv i stedet at servere små tapasretter, så der er noget for enhver smag. Lav en farverig salatbar med forskellige toppings, hvor gæsterne selv kan sammensætte deres favoritter. Overvej også at have en varm ret som f.eks. lasagne, alt efter hvornår på dagen, du har inviteret dine gæster til at komme forbi.

Skal der være fest eller skal det være festligt?

Selvom “fest” og “festligt” rimer (sådan da), så er det ikke nødvendigvis det samme. En hyggelig fødselsdag med familien kan sagtens være festlig, men en regulær fest er det alligevel sjældent. En festlig dag med familien kræver ikke så meget andet end lidt pynt, noget lækkert at spise og kaffe på kanden, men når det kommer til ens venner, er forventningerne ofte lidt anderledes, og det skal man helst være opmærksom på.

Sådan sætter du gang i fødselsdagsfesten

Skal der være fest, så lad der være fest! Hvis du vil fejre på den helt store klinge, er der nogle forskellige ting, du skal have på plads, inden festen begynder. Snacks, drikkevarer og musik er fundamentet for enhver god fest, så sørg for at have styr på dette. Det er også værd at overveje, om du overhovedet har pladsen (eller naboerne) til at holde festen derhjemme. Måske er det bedre at leje et festlokale?

Hvad med musikken?

Overvej også, om dit gamle anlæg kan trække de nyeste bangers, eller om du skal hyre en DJ ind. Sidst men ikke mindst, så overvej drikkevarerne. Skal du give den første, eller skal der være fri bar hele aftenen? Selvom det lyder let at skabe en fed fest, er der mange ting, man skal have med i sine overvejelser, når det kommer til at skabe en fest med gang i hele vejen igennem.