Et barns fødselsdag er en rigtig vigtig dag i deres liv. Ikke så meget fordi de bliver ældre, men fordi det er en dag med barnet i fokus. En dag hvor de kan få lov til lidt mere, må spise lækker og sød mad, og hvor alle deres venner kommer på besøg.

Som forælder skal man ikke nødvendigvis indfri alle barnets ville ønsker og drømme om sin fødselsdag, men man må gerne gøre sit for, at det bliver en dag, som barnet vil mindes med glæde. Det betyder dog på ingen måde, at man skal planlægge hvert eneste sekund af børnefødselsdagen, nærmere tværtimod. Det er nemlig lige så vigtigt, at børnene leger sammen af egen fri vilje, og at de er kreative og finder på noget selv.

Find på nogle gode lege

Du kan dog med fordel finde på nogle igangsættende lege eller aktiviteter, som alle børnene kan være med til. På den måde kan du sætte alle børnene i gang på det rette spor uden nødvendigvis at tvinge noget ned over hovedet på nogen af dem, hvilket bare ville skabe utilfredse børn.

Mange af de lege, som man husker fra sin egen barndom kan også sagtens bruges i denne sammenhæng, men hvis du er helt tom for ideer på det område, er der heldigvis massevis af hjælp at hente på internettet. Internetsider såsom sommerbarn.dk indeholder store bunker af ideer til lege, aktiviteter og alt det andet, som kan fremkalde et bredt smil på dit barns ansigt.

Generelt er der bare rigtig mange sider på internettet henvendt til børnefamilier, som er fyldt med gode ideer og råd til forældre med mindre børn. Hvis du trawler nogle af disse igennem, kan du være sikker på også at støde nogle knaldgode ideer, som passer lige til dit barn og deres fødselsdag.

Alternativer til kagemanden

Et andet centralt element til en børnefødselsdag er selvfølgelig maden. Her er der ligeledes rigtig mange forventninger fra både børn og voksne. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bryde med dem. Der findes nemlig rigtig mange sundere og mere velsmagende alternativer til den klassiske kagemand pyntet med slik.

Så længe det er noget, dit barn kan lide, og som de gerne vil have på bordet til deres fødselsdag, bør du ikke holde dig tilbage. Det er nemlig langt nemmere at huse en gruppe børn med et solidt måltid mad i maven, end børn med sukker i hjernen og kakaomælk i maven.Selvfølgelig bør du dog også tage højde for, at der altid vil findes kræsne børn i enhver klasse, og de skal selvfølgelig også have fyldt maven på den ene eller anden måde. Med de rette forberedelser og forbehold kan en anderledes børnefødselsdag dog godt blive en god børnefødselsdag.