Når du skal skrive en original fødselsdagshilsen, kommer du garanteret næsten altid i tvivl om, hvad søren du egentlig skal skrive. For hvordan skriver du lige en original, sjov og charmerende one-liner? For slet ikke at snakke om en hel lejlighedssang!

Riv nu det plaster af og spring ud i det, er faktisk det allerbedste råd til dig, der står og bider negle over fødselsdagshilsner og lejlighedssange. Sæt dig sammen med en sjov og kreativ person, og så skal de nok hjælpe dig med en gedigen brainstorm.

Selvfølgelig skal du skrive en personlig fødselsdagshilsen

Det er altid en god idé at skrive en personlig fødselsdagshilsen til dem, du holder af. Det kan være svært at finde de rigtige ord, men det er vigtigt at huske på, at det ikke behøver at være kompliceret. Først og fremmest kan du jo altid starte med et hjerteligt tillykke ønske.

Du kan også overveje, om du vil kommentere på, at der er noget særligt, som personen har opnået eller gjort i løbet af året, som du gerne vil rose dem for.

Eller du kan overveje, om der er nogle særlige karaktertræk ved personen, som du vil minde dem om. Hvis fødselaren for eksempel er meget kærlig, kreativ eller en god holdkammerat, så mind dem om det. At få ros er noget, alle kan lide.

De bedste lejlighedssange til en fødselsdag

Hvis du skal gøre lidt ekstra, kan du også vælge at skrive en lejlighedssange til fødselsdagen. Når du skal skrive en lejlighedssang, skal du først finde en melodi, du gerne vil tage udgangspunkt i. Det kunne eksempelvis være “Jeg er havren”, “Bro, bro, brille” eller en tredje alment kendt sang.

Når du skrive teksten på en kendt melodi, vil alle gæster nemlig kunne synge med. Derefter skal du egentlig bare prøve at rime så godt du kan. Og du kan jo altid kompensere for manglende talent med en god sjat humor.

Det er både sjovt og hyggeligt med en lejlighedssang til fødselsdagen

Med en lejlighedssang for du lov til at sætte et personligt præg på en fødselsdagsfejring på en måde, som er til stor glæde for den, der har fødselsdag, men som faktisk også er til glæde for de andre gæster.

Det er en god måde at ønske den fødselar et tillykke på, samtidig med at du kan skaber god stemning. Fællessang er et fænomen, som på det senester er blevet meget populært – og det er der altså en god grund til.

For at synge sammen er med til at styrke fællesskabsfølelsen og sammenhøret i en gruppe. Derfor er lejlighedssangen netop også særligt oplagt.