Har du fået sat til opgave at planlægge en stor fejringsfest i familien eller vennekredsen? Der er mange ting, der skal planlægges og struktureres, så alle får en god dag/aften. Det kan for nogle godt virke overvældende. Er det tilfældet så læs med her om, hvordan du forbereder fejringen.

Gæsteliste og invitationer

Når man inviterer folk til at fejre en særlig begivenhed, så kan det være en rigtig god idé at invitere dem i god tid. Særlige fejringer kan nemlig ikke altid rykkes, da tidspunktet har særlig betydning for dagen, så jo bedre tid man sender invitationer ud, jo større sandsynlighed er der for, at alle dine gæster kan møde op. Start med at lave en gæsteliste. Tag højde for, hvilken type fest der er tale om. Er det kun familiemedlemmer, eller er venner også inviteret? Må gæsterne tage en partner med, og er der børn til stede til festen?

Når der er styr på gæstelisten, kan man med fordel lægge lidt budget for festen – det er nemlig lettere at gøre, når man ved, hvor mange man skal huse og have mad klar til. Selv invitationerne kan du også håndtere på forskellige måder, alt efter hvor formel en begivenhed det er.

I nogle tilfælde kan man lave en begivenhed på Facebook eller sende en invitation rundt via mail eller sms. Men til større fejringer kan en flot håndlavet eller printet invitation være at foretrække. På nettet kan du fx finde inspiration til guldbryllup-invitationer. Der er mange muligheder, men husk, at invitationen sætter tonen for, hvilken fest dine gæster forventer at det bliver.

Type af fest

Der er mange måder at fejre hinanden og sig selv på. Gør det gerne tydeligt i enten invitationen eller en videre information, der bliver sendt ud til dine gæster, hvilken type fest det er. Til store begivenheder som bryllup, guldbryllup eller jubilæum kan der nemlig være flere grader af, hvor formel festen bliver.

Skriv gerne en dresscode på invitationen, så gæsterne ved hvor formelt det bliver. Lokationen af fejringen kan også vælges ud fra type af fest, og det samme gælder bordformationerne og dekorationerne.

Menuen

Hvis man skal have leveret mad eller have en kok ud at lave mad til fejringen, så er det en rigtig god idé at få på plads i god tid. Planlæg en menu sammen, som passer til typen af fest og glem ikke lækre drikkevarer!

Skal du ikke med til fødselsdagsfesten, så kan du sende en fødselsdagshilsen i stedet.