I Danmark har vi en kultur, hvor man går meget op i at give hinanden gaver, når det er ens fødselsdag. Fødselsdagen er noget, som alle de små i familierne ser frem til med stor glæde og forventning – mens det lidt ældre segment måske ikke er ovenud lykkelige for at blive et år ældre.

Uanset hvad, så er det at få en fødselsdagsgave altid noget helt særligt, og det er både rart at modtage og give den helt rette gave. Derfor handler det virkelig om at lægge sig i selen, hvis man vil finde en fantastisk gave til den, man holder af.

Tænk over at gøre gaven så personlig som mulig

Gaver rammer for alvor lige i hjertekulen, hvis man som modtager kan mærke, at giveren har tænkt grundigt over, hvordan gaven passer til personen. De personlige gaver er de klart mest givende for begge parter, men det er ofte svært at finde ud af, hvilken personlig gave der falder i god jord.

Her er det klart bedste råd at se indad og studere den forbindelse, man har til fødselaren. Er der f.eks. nogle fælles interesser eller andet, som man kan tage udgangspunkt i? Eller er der nogle specielle ønsker, som du er den eneste, der kender?

Der er mange forskellige aspekter, der kan spille ind, og hvis du leder efter gaver til hende eller ham, du holder af, så kræver det en vis grad af eftertænksomhed.

Den personlige gave er ikke nødvendigvis den dyreste gave, og det er således også en måde at holde gavebudgettet så lavt som muligt.

Tænk ud af boksen – også selvom det ikke lige rammer plet

Når man er i tvivl om, hvilken fødselsdagsgave der er den rette, så kan man meget ofte forfalde til at bruge ønskerne på sedlen eller vælge en gave, som man tænker, er et sikkert valg.

Dette er der selvfølgelig heller ikke noget forkert i, hvis gaven falder i god jord, men det er ofte ikke de sjoveste gaver at give eller modtage – det er nærmest aftalt på forhånd. Der er herimod meget mere sjov i at give en gave, hvor man virkelig har tænkt ud af boksen for at finde på et kreativt og anderledes bud.

Det er naturligvis ikke sikkert, at en sådan gave rammer helt plet i første omgang, men så længe man har lagt gode tanker bag sit køb, så vil den helt sikkert blive modtaget med glæde.

Gaver til de små og ældre kan ofte være de sværeste

Der er ingen tvivl om, at det for mange danskere er svært at finde den helt rette fødselsdagsgave til dem, de holder af. Meget ofte kræver det en vis portion overskud, tålmodighed og kreativitet at finde en perfekt gave, og her er det faktisk ofte gaverne til de helt små og til de ældste medlemmer i familien, der kan være svære at finde frem til.

Der findes f.eks. mange gode gaver til en 1-årig, men omvendt ved en 1-årig ikke rigtigt, hvad en gave er. Derfor køber man ofte en gave, der kan gøre livet lettere for forældrene, og det stiller bare nogle lidt andre krav til gavens udformning.

Her er det lettere, når børnene bliver større og ønsker sig legetøj fra hylderne – der er ikke så mange dikkedarer, så længe ønskerne bliver fulgt. Der er dog ingen større fryd end at give en fantastisk gave væk, så spring ud i det med krum hals og lad kreativiteten få frit løb!