Hvis en kær vens fødselsdag nærmer sig, og du ikke helt ved, hvad vedkommende skal have i gave, så er et forslag til en løsning altid at vælge nogle lækkerier. Det kan være noget spiseligt, en form for oplevelse eller andet. Så slipper du for at skulle ud og finde det helt rigtige smykke, taske eller æske legetøj.

Hvis du mangler inspiration får du her en hel masse ideer til, hvilke lækkerier du kan give i fødselsdagsgave til den næste fødselar.

Ren forkælelse

Alle elsker at blive forkælede. Især hvis du skal finde på en gave til en voksen kan et forkælelsesgavekort være en rigtig god ide. Det kan være et ophold i en spa, en massage eller et gavekort, som du selv laver, som inviterer på hjemme-spa. Det er både sjovt og hyggeligt at bruge tid sammen på den måde.

Der er ingen grund til at købe så mange ting, når man i stedet kan give hinanden gode oplevelser. Det kan også være gavekort til middage i byen, til koncerter med fødselarens yndlingsartist eller en workshop, hvor man lærer at lave chokolade, sushi, brygge øl eller noget helt fjerde. Mulighederne er endeløse! Det kan også “bare” være en hyggelig tur i biografen.

Også til de mindste er oplevelsesgaver gode. En tur i Legoland, Tivoli eller Zoologisk Have bliver de små altid glade for.

Søde sager

En anden kategori af fantastiske ideer, når det kommer til at give gaver, er søde sager! Især hvis du kender fødselarens små lyster, kan det være genialt at samle en gavekurv selv eller selvfølgelig købe en. Alt fra vin til fyldte chokolader og slikposer kan være værdsat.

En anden sjov ide, som er en morsom gimmick, er at købe en stor Toblerone til fødselsdagsbarnet.  Denne Toblerone indeholder næsten 2 kg chokolade, og bare det at komme ind ad døren med sådan en, må give fødselaren julelys i øjnene. Tobleronen er en stor pakke, men det er ikke kæmpe store stykker chokolade du får – nej du får 48 små pakker med den velkendte størrelse Toblerone. Og smagen er selvfølgelig helt som den, man kender.

Gaven egner sig fantastisk til børn, men mon ikke også en barnlig sjæl eller chokoladeelsker vil sætte pris på denne gave?

Generelt når det kommer til at finde gaver, er jo blot at tænke, hvad der vil gøre personen glad. Og man kan tit starte med sig selv. Hvis du ville elske at få en stor Toblerone i fødselsdagsgave, mon ikke din bror, datter, kæreste eller søster vil?

Det er selvfølgelig også vigtigt at huske at lave et flot kort, som passer til den gave du giver. Vælger du en kæmpe Toblerone skal du nok også skrive et stort kort, så tingene går hånd i hånd.

Særligt hvis du giver en gavekurv er det en fin lille ekstra måde at vise kærlighed på, hvis man skriver et sødt kort. Og husk at alt hjemmelavet værdsættes, særligt når det kommer til kort. Måske ikke hvis du forsøger at lave din egen kæmpe Toblerone.