Der er mange forskellige slags dufte, hvilket kan gøre det svært at vælge den rigtige parfume til en mand. Lige så vel som at der er mange forskellige typer dufte, er der også mange typer mænd.

Derfor er det essentielt at få de to ting til at passe sammen. Der findes et hav af forskellige dufte, derfor er det vitalt at have en udvælgelsesmetode at støtte sig op ad.

Hvis du vil læse mere om de forskellige parfumetyper, hvilke parfumer der er populære eller få indsigt i alt om parfumer, kan du se guiden til parfume til mænd som giver et godt overblik over hvad du skal tænke over når du vælger en parfume.

Hvordan vælger jeg parfumen til ham?

Hvis man vil have en duft til manden, der er meget maskulin, kan man investere i en intens parfume. Denne type parfume er for manden, der gerne vil bemærkes.

Er han en meget frisk mand, kan man investere i en parfume med citrusduft, som ofte forbindes med positivitet og glæde. Dette kan være manden, der bare gerne vil have en frisk duft og ikke nødvendigvis vil skille sig for meget ud.

Det er også en god idé at vælge parfumen, alt efter om den er til hverdagen eller til festlige lejligheder. Til hverdagen kan man gå efter en parfume, der ikke er for dominerende, men mild og behagelig. Er parfumen til festlige lejligheder kan man gå efter en, der er krydret og kraftigere.

Gå metodisk frem

Det er smart at være ude i god tid, når du skal købe en parfume. På denne måde kan du starte med at vælge nogle forskellige parfumer på nettet. Herefter kan du så prøve dem i en fysisk butik.

Det er dog vigtigt at lade parfumen sidde lidt, da den ændrer sig i løbet af de første 30 minutter. Det er desuden en god idé at prøve en parfume ad gangen, da duftene ellers vil blandes sammen.

Har han en signaturduft, han bruger hver dag, og som han er vild med, kan du med fordel vælge en duft af samme type. Dette er den sikre måde hvis man er et vanemenneske og helst ikke vil ændre for meget.

Bruger man den samme duft meget ofte, kan man vænne sig så meget til den, at det føles som om, at duften hurtigt forsvinder. Derfor kan det også være en god idé at købe en alternativ duft som han kan bruge til særlige lejligheder og derved føle sig ekstra velduftende og selvsikker.

Dette kan være fremragende for manden, der er åben for forandringer. At han ikke bruger parfumen så ofte, vil altså ikke nødvendigvis betyde, at han ikke kan lide den – måske gemmer han den bare til særlige lejligheder.

En god måde at vælge en dagligdags parfume på er at tænke over, hvilket miljø han befinder sig i. Arbejder han et sted som en bank, kan det være fordelagtigt med en duft, som er afdæmpet og er med til at underbygge troværdigheden af ham. Arbejder han derimod på en fin restaurant, kan en skarpere duft være det rigtige valg.

Du har nu fået nogle forskellige ting, du kan tage i betragtning, når du vælger en parfume til manden, kæresten eller et familiemedlem. Det kan gøre det nemmere end at skulle vælge mellem de tusindvis af forskellige parfumemærker uden at have noget at gå efter.

Vælg en af ovenstående metoder eller en kombination af flere, hvilket (forhåbentligt) vil gøre det nemmere at vælge den rigtige parfume, til manden der har alt. Eller find inspiration til dit valg af parfume som gave i parfume guiden.