Du skal snart holde fødselsdag og glæder dig til, at alle dine gæster kommer. Det kan også være, at du skal holde fødselsdagsmiddag for en, du holder af – et familiemedlem, kæreste eller ægtefælle. Her på siden får du tips til, hvordan du får styr på alle ting til fødselsdagsmiddagen – om det er til din egen fest eller festen for en anden.

Det bedste ved at holde fødselsdag er, at de mennesker, som du holder allermest af, er samlet for at fejre dig. Det kan være folk, du har kendt hele dit liv eller nye bekendtskaber. Men lige meget hvad så skal fødselsdagsmiddagen være en god smagsoplevelse.

Hvis I bliver mange til fødselsdagsmiddagen, kan middagen dog næsten blive et uoverkommeligt projekt. Du vil gerne kunne servere flere retter og selvfølgelig en fødselsdagskage. Det kan hurtigt blive til mange timer med planlægning af indkøb og tilberedning af lækkerier i køkkenet ud over alle de mange andre ting, der skal planlægges og organiseres til en fødselsdagsfest.

Men det skal være sjovt at planlægge en fødselsdagsfest, så hvorfor lader du ikke andre stå for madlavningen. Så kan du lave alt det sjove.

Det bedste råd: Lad andre stå for madlavningen

Der er mange ting at stå for, når du skal holde fødselsdagsfest. Måske skal du leje et lokale, der skal pyntes op, dækkes bord, og du skal måske også hyre underholdning.

Hvis du ikke en ørn i et køkken, så synes du helt sikkert ikke, det er sjovt at lave mad til 50 mennesker. Så lad andre tage sig af det.

Meny, som er landsdækkende, kan være behjælpelig. Bor du f.eks. i nærheden af Rønde, så tjek Menys bageri i Rønde eller Menys slagter i Rønde. Der får du alt til fødselsdagsmiddagen og den perfekte fødselsdagskage.

Når nogen har været til en fødselsdagsfest, er spørgsmålet altid, ’hvad fik I at spise?’

At byde på noget at spise er den ultimative form for gæstfrihed. En god eller dårlig smagsoplevelse reflekterer tilbage på dig som vært. Lad derfor andre, som er vant til at lave mad og bage kager til små og store selskaber og gør en dyd ud af det, klare madlavningen og kagebagningen.

Har du husket alt det andet?

Hvad skal du ellers have styr på til den perfekte fødselsdagsfest:

  • Lokale: Holder du festen derhjemme, eller skal du leje lokale? Find den rette størrelse.
  • Bordplan: Vil du bestemme, hvem der skal sidde sammen, eller skal det være valgfrit?
  • Underholdning: Skal der være musik og anden form for underholdning i løbet af aftenen?
  • Service: Hvis du holder derhjemme, har du så nok af tallerkener, glas, bestik og lignende?
  • Oppyntning: Få styr på pynt, servietter og duge. Det kan du have på plads i god tid inden.