Det kan nogle gange være svært at finde på gaver til fødselaren, konfirmanden, studenten e.l. Og det bliver især ekstra svært, når vedkommende ikke har lavet en ønskeseddel. Derfor er der nedenfor givet nogle idéer til dig, der skal finde på gaveønsker for til den 12-årige dreng eller pige, så du ved, hvad der skal skrives på ønskesedlen. Ligeledes kan guiden også benyttes af dig, som skal finde på en gave til fødselaren og mangler inspiration til, hvad du skal give.

Ønsk dig noget til din fødselsdag, som passer til dine interesser

Når 12-årige drenge og piger skal finde ud af, hvad de skal skrive på ønskesedlen, så gælder det i høj grad om at kende sine interesser og vide, hvad man synes er sjovt.

For det 12. år er typisk en skæringstid med legetøjet o.l., og det kan være svært at vide, hvad man så skal ønske sig til sin fødselsdag, samt hvad man skal give fødselaren i gave. Det er en tid, hvor man bliver mere interesseret i teenage-verdenen med alt, hvad denne indeholder – det er jo trods alt nu, at man er en tweenager.

Det betyder, at man f.eks. i højere grad begynder at blive interesseret i computerspil, iPhones samt andre former for spil, hvor hjernen kommer lidt mere på prøve, end ved tidligere spil, som man har spillet.

Det betyder samtidig, at det bare ikke er helt så sjovt længere at få en dukke eller et tøjdyr. I stedet gælder det om at finde noget, som passer til ens hobbyer og interesser – det er de bedste gaver, man kan ønske sig samt de bedste gaver, som man kan få.

Til den 12-årige, der elsker spil og leg i det fri

Hvis du er en sporty dreng eller pige, som elsker at løbe udenfor og lege, spille forskellige havespil e.l., så kan du med fordel ønske dig noget, som du kan bruge udendørs. Her kommer nogle fede idéer.

Disse idéer kan samtidig tjene som inspiration til dig, der skal til fødselsdag hos en 12-årig dreng eller pige, der ikke rigtig har fået lavet en ønskeseddel.

  • Stangtennis: Stangtennis har alle dage været et spil/en leg, som alle synes er sjovt. Hvad enten man spiller det rigtigt, eller om man bare forsøger at få bolden til at snurre rundt om stangen så mange gange som muligt, så er det et spil, som man kan beskæftige sig med i lang tid ad gangen. Det er samtidig muligt at spille/lege flere sammen på én gang. Man kan derfor invitere sin bedste legekammerat på besøg til masser af grin og sjov leg.
  • Kongespil: Et andet havespil, som altid er et hit, er kongespil. Det er for hele familien og for alle aldre. Man kan stort set spille ligeså mange personer, som man ønsker, og ingen behøver derfor at være udenfor. Skriv derfor kongespil på som et gaveønske næste gang, der nærmer sig en begivenhed der giver anledning til gaver.
  • Frisbee eller kæmpe frisbee: Det er blevet et kæmpestort hit at spille med frisbee. Igen er der tale om en aktivitet for alle aldersgrupper. Det er samtidig en god måde at øve koncentrationen på ved f.eks. at øve de forskellige kaste- og gribeteknikker e.l. Nogle gange kan det dog være sjovere for 12-årige drenge og piger, at frisbeestørrelsen forøges væsentligt, så det bliver til en kæmpe frisbee. Med denne kan fantasien flyve frit ligesom frisbee’en selv.
  • Fodbold og mål: Er der tale om en fodboldfan eller en person, der bare elsker at sparke bolden i mål – eller stå på mål for den sags skyld – så er det oplagt at ønske sig fodbold og mål til haven. På den måde kan den 12-årige øve sig på at blive den næste Schmeichel, Eriksen eller Neymar. Og mon ikke mor og far, søster og bror, fætre og kusiner, også synes, at det kunne være sjovt med en fodboldkamp i haven?

Der er altså mange muligheder, når du skal finde på gaveønsker til udendørs brug. Du kan desuden få meget mere inspiration ved at klikke her.

Til den 12-årige, der elsker kreativitet og fordybelse

Hvis man ikke er så meget til alt for voldsom og aktiv leg udendørs, men i stedet nyder at tegne og fordybe sig i forskellige spil e.l., så kommer her nogle gaveønsker.

  • Mandala-malebog: Malebøger er ikke kun forbeholdt de små. En sej tweenager kan også godt få glæde af en skøn malebog. I den forbindelse findes der de såkaldte mandala-malebøger, som indeholder skønne og komplicerede mønstre, som man kan farvelægge i timevis.
  • Brætspil: Der findes et hav af forskellige og sjove brætspil, der passer til lige præcis denne aldersgruppe. Med et brætspil kan hele familien få nogle gode og sjove oplevelser sammen, mens man måske også bliver lidt klogere.
  • Stjernekikkert: Kom lidt tættere på mælkevejen og de forskellige stjerner med en sej stjernekikkert.