Når enten du selv eller en i din familie har fødselsdag, så er det selvfølgelig noget, som skal fejres. Der er mange forskellige elementer ved en fødselsdag, men faktisk kan det hele koges ned til et godt fødselsdagsbord. Det virker måske forsimplet, men på et godt bord findes alle de elementer, som du skal bruge.

I denne guide vil du få gennemgået alle de ting, som skal være på et rigtigt fødselsdagsbord. Det inkluderer både mad, gaver og pynt. På den måde kan du hurtigt se, hvorfor netop dette element er så helt centralt ved en fødselsdag.

Skab en stemning gennem pynt

Pynt er vigtigt ved enhver særlig lejlighed. Pynt er nemlig noget, som vi bruger til at etablere en stemning og en særlig følelse, og det er vigtigt ved en fødselsdag. På et godt fødselsdagsbord er det helt centrale pynt selvfølgelig et fødselsdagsflag.

Fødselsdagsflag er jo egentlig bare en lille version af det danske flag, men det er en version, som vi altid forbinder med fødselsdag. Vil du gøre lidt ekstra ud af det, så kan ud også pynte resten af huset eller resten af lejligheden op med endnu flere flag. Dem kan du blandt andet købe her

Lad bordet bugne med gaver

Det er måske en smule materialistisk, men gaver er nu engang en vigtig del af det at have fødselsdag. Det er ikke så meget gaverne i sig selv, men i højere grad de følelser og de stemninger, som gaverne repræsenterer.

Derfor skal du selvfølgelig sørge for, at der er gaver – og gerne rigeligt af dem. Gaverne må gerne ligge og trone på fødselsdagsbordet, så de sammen med flagene virkelig giver et indtryk af, at der her er tale om en festdag. Det er også vigtigt, at du tænker over, hvad du giver det heldige fødselsdagsbarn.

Kage skal der til

Når vi taler om fødselsdag, så kan vi simpelthen ikke komme uden om kage. Og hvorfor skulle man også det, for kage er jo både enormt hyggeligt og enormt lækkert. Det betyder ikke så meget, om du bager den selv eller køber den udefra. Det vigtigste er, at kagen er der.

Hvis det er din egen fødselsdag, kan du lave lige den kage, som du har lyst til. Fejrer du for en anden, så bør du sikre dig, at du laver eller køber en kage, som vedkommende godt kan lide. På den måde er der størst chance for succes.

Syng fødselsdagssang

Når I sidder om det smukt dækkede morgenbord, så mangler der kun én ting for at runde det hele smukt af. Og det er selvfølgelig at synge en sang for fødselaren. Vi kender mange klassiske fødselsdagssange, og en af dem ville egne sig smukt.