Som nybagte forældre er ens barns første fødselsdag en stor begivenhed – og det skal selvfølgelig fejres. Der kan måske være høje forventninger, og et andet sted en angst for, at det ikke lykkes. Denne guide leder dig gennem den forvirring, der kan opstå i forbindelse med den første fødselsdag og er både egnet til dig som forælder og til dig, der er med som gæst.

Gaveguiden

Når du er inviteret med til barnets første fødselsdag, er det garanteret fordi, du kender forældreparret. Derfor vil du sandsynligvis heller ikke skuffe dem ved at give noget, der ikke passer ind. Men hvad giver man egentlig de allermindste i fødselsdagsgave? Det spørgsmål kan du hurtigt få svar på – for ved at give børnetøj- og tilbehør gør du noget godt for både forældreparret og det lille barn.

Du kan eksempelvis undersøge den danske hjemmeside luxkidz.dk og se, om du kan finde noget. Der er nemlig rig mulighed for at vælge at mellem himmel og jord hvad angår de mindste børn – og der kan med garanti siges, at det nybagte forældrepar vil være dig taknemmelig for praktiske gaver i en højest sandsynligt travl tid.

Når man begynder at undersøge mulighederne for at købe tøj til de mindste børn, finder man også hurtigt ud af, at kvaliteten af tøjet er alfa omega. Det har en betydning for trivsel og sundhed – tøj af dårlig kvalitet kan sidde dårligt og skabe for meget kulde eller varme, der i sidste ende kan skade barnet.

Ved at købe børnetøj hos luxkidz.dk er du så godt som sikker på, at kvaliteten på barnets tøj fra start har været en at de højeste prioriteringer – og god kvalitet kan mærkes.

Aktiviteter

At planlægge barnets fødselsdag har måske været let, men at planlægge gode aktiviteter kan straks blive en mere besværlig affære.

Det kan måske føles som et puslespil, der aldrig går op – enten mangler du noget, så er der for mange gæster og alt det, der er værre. Kort sagt er der mulighed for mange forskellige aktiviteter, der er med til at gøre dagen helt speciel eller helt forkert.

Men faktisk er det ikke så vigtigt, at man har en dag spækfyldt med aktiviteter – men nedenunder finder du alligevel en liste over oplagte aktiviteter, der er lette at udføre til den første fødselsdag:

  • Kaffe og kage. Kaffe og kage er absolut oplagt, når snakken falder på barnets første fødselsdag – travlhed og planlægning gør træt, og så er det dejligt at læne sig tilbage med en kop kaffe i bedste selskab.
  • Kongespil. Kongespil er en klassiker til ethvert sammentræf – det sjove spil kan spilles ethvert sted udenfor, og forudsætter blot en opstilling af spillets brikker.
  • Udendørs leg for de mindste. Er der mindre børn med til fødselsdagen, kan det hurtigt blive en for kraftig stimulans for fødselaren. Derfor kan det være en smart løsning at sende de mindste ud for at lege, mens stilheden langsomt vender tilbage.